Eind september/begin oktober is steevast de seizoensopening voor de diverse handbalteams van HV Actief Paterswolde. Als gevolg van alle Bloemencorso perikelen beginnen we vaak net iets later aan het seizoen dan onze concurrenten. Toch was daar in de diverse wedstrijden gelukkig weinig van te merken.

Wat nieuw is dit seizoen is de definitieve samenwerking tussen onze oudste A jongens, die samen met de Heren Senioren van VAKO uit Vries nu een heren Senioren team vormen. Daarnaast wordt dit team aangevuld door enkele oudgedienden aan Actief zijde, waardoor een hele mooie combinatie van ervaring en jeugdig elan wordt verkregen. Het team speelde de opening van dit seizoen tegen de Heren Senioren van V&S uit Groningen. Vooraf gaven onze heren zichzelf niet teveel kansen, zeker met een aantal blessures op belangrijke posities. Het was dan ook V&S dat duidelijk aan het langste eind trok. Met een afgetekende 10-40 overwinning gingen de heren van V&S met de punten terug naar Groningen.
De combinatie Heren B1 team (Actief/HVR’97) reisden af naar Rolde om aan te treden tegen het sterker geachte Unitas HB1. Dit tevoren verwachte krachtsverschil was er echter niet echt en onze jongens gaven prima partij. Hoewel er met 20-25 verloren werd, konden de jongens met opgeheven hoofd huiswaarts.
De Dames B1 reisde af naar Sleen om daar aan te treden tegen Exito DB1. En onze dames bleken in deze partij een maatje te groot getuige het aantal van 0 (nul) tegendoelpunten bij rust! Er werd met overmacht met 3-24 gewonnen. Een prima start dus!
Het Heren C1 team ging naar Smilde om te strijden tegen Hoogersmilde HC1. Fysiek bleken de jongens uit Smilde veruit in het voordeel, handballend bleken onze jongens gelukkig net iets beter. Na een zware en zeer spannende wedstrijd gingen de punten met een 7-8 overwinning mee naar Eelde-Paterswolde.
Het Dames C1 team ging ook naar Smilde om het op te nemen tegen Hoogersmilde DC1. En ook hier ontspon zich een uitermate spannende strijd met relatief weinig doelpunten. Uiteindelijk stond er hier een 6-6 gelijk spel als eindstand op het scorebord.
De D jeugd ging naar Klazienaveen om te spelen tegen naamgenoot Actief Klazienaveen. De thuisspelende jeugd bleek een tandje sterker en met een 29-3 eindstand werden de punten achter gelaten in Klazienaveen.

 

Programma komende week:
Op dinsdag 2 oktober speelden de Dames Midweek in Vinkhuizen (Groningen) hun openingswedstrijd van dit seizoen tegen de Dames Midweek van Cirkeltijgers.
Op zondag 7 oktober speelt het combinatieteam VAKO/Actief P Heren Senioren om 14.45 uur in sporthal Meerdijk te Emmen tegen een Heren Senioren combinatieteam van SVBO/E&O.

Op zondag 7 oktober spelen in Sporthal de Marsch te Paterswolde:
10.00 uur: de E jeugd tegen de E1 van S.V. Hoogersmilde uit Smilde
10.55 uur: de DC1 meiden tegen de DC1 van Borger
11.55 uur: de HC1 jongens tegen de HC1 van F.H.C. uit Stiens
12.55 uur: de DB1 meiden tegen de DB1 van Borger
13.55 uur: de jongens Combi HB1 (Actief/HVR) tegen de HB2 combi team van SVBO/E&O/DOS/HVC uit Emmen
14.55 uur: de Dames Senioren in hun seizoensopeningswedstrijd tegen de Dames Senioren 1 van S.V. Hoogersmilde
Kom dus vooral een kijkje nemen in Sporthal De Marsch te Paterswolde om onze dames en heren aan te moedigen!