Tekst Erik Ebbinge, foto Johan Wolfard

Handbalvereniging Actief heeft een vrijwel geheel nieuw bestuur. De clubleiding zal bestaan uit zes personen, die afgelopen weekend druk waren met de traditionele lavendelactie. Aan de vooravond van de actie sprak Dorpsklanken met Carolien Gomarus en Lieke Scholten, die als duo de taken voorzitter en secretaris gaan verdelen.

Carolien Gomarus komt uit Vries, waar ze vanaf haar vierde tot achttiende jaar handbalde voor VAKO. “Wat het verschil is? Het tenue”, lacht ze. Inmiddels handbalt ze in Actief 1, samen met medebestuurslid Lieke Scholten, die haar hele leven al bij Actief speelt. Van de mini’s tot Dames 1. “Helaas hebben we het niet geschopt tot het EK, maar in de derde helft zijn we wel EK waardig”, omschrijft Scholten. “Hoe het sportief gaat? We gaan elk jaar opnieuw voor de platte kar en eindigen vaak ergens in het midden.”

Na het wegvallen van voorzitter Niek Hooyman, werd een oproep gedaan voor nieuwe bestuursleden door Bert Barkhof en René Riksten. Naast Carolien en Lieke, meldden ook Marjan Westerhof en Jeroen Zijlstra zich. Zij willen gezamenlijk het goede werk van de oud voorzitter graag voortzetten. Carolien en Lieke pakken samen de functie van voorzitter en secretaris op. “We spelen in hetzelfde team en zien elkaar alleen al daardoor drie keer per week. Hierdoor hebben we korte lijntjes en kunnen we snel schakelen.”

Binnensporten is al bijna een jaar niet meer mogelijk door Corona. Zo werd in de nieuwe sporthal nog maar één wedstrijd gespeeld. “Wat we in de eerste plaats willen is de leden weer aan ons binden. Het clubgevoel terug, na de coronatijd. Verder gaan we een aantal leuke activiteiten organiseren voor zowel de jeugd als de senioren. We denken daarbij een leuke seizoensopening, een bezoekje aan een leuke handbalwedstrijd en natuurlijk het jaarlijkse olliebollentoernooi.”

“Het aantal leden staat momenteel rond 92 verdeeld over 8 teams. Daarnaast hebben we al jaren een aantal vaste scheidrechters, trainers & coaches waar we erg blij mee zijn. Zonder hen kan er natuurlijk niet gehandbald worden” , vertellen de nieuwe voorzitters. Ook heeft de club een nieuwe hoofdtrainer: Heidi Velda. Zij is al jaren een bekend gezicht binnen de vereniging en zal vanaf komend seizoen drie teams onder haar hoede nemen.

Nieuwe leden zijn altijd welkom bij Handbalvereniging Actief. Het is een snelle, dynamische sport waarbij je snel moet schakelen tussen verdedigen en aanvallen. Het tweetal is zich bewust dat er veel taken op hun afkomen. Het enthousiasme om de schouders eronder te zetten is groot. “We hebben er heel veel zin in.”