Handbalvereniging Actief zet bloemetjes buiten met lavendel actie

Op zaterdag 29 mei houdt handbalvereniging Actief haar jaarlijkse lavendelactie om de clubkas aan te vullen. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kunt u heerlijk geurende lavendel kopen bij de Albert Heijn Paterswolde en op het grasveld Helmerdijk/Fazantweg. Er kan contant en contactloos met de pin worden betaald.

Het afgelopen jaar hebben de leden helaas weinig kunnen trainen en lagen de competities stil als gevolg van de coronamaatregelen. Op dit moment trainen er een aantal teams buiten op de hockeyvelden. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de verenigingen in het dorp. Zoals het nu lijkt kan er gelukkig nog voor de zomervakantie weer binnen getraind worden en beginnen de competities weer na de vakantie.

Corona heeft de sport in Nederland geen goed gedaan en dat geldt ook voor handbal. Sporten en bewegen is belangrijk voor de gezondheid en het (mentale) welzijn. Wij nodigen iedereen uit om eens te komen kijken naar deze mooie sport. Zeker de jeugd is welkom om een keer mee te trainen. De trainingen worden gegeven in de mooie nieuwe sporthal in Groote Veen. Naast trainingen en wedstrijden worden er voor de jeugd regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals een vossenjacht en toernooien. In de kerstvakantie is het traditionele oliebollen toernooi voor leden en ouders.

Vanavond week houdt de club haar algemene ledenvergadering. Tijdens deze ALV zal een nieuw bestuur worden gekozen. In februari van dit jaar overleed Niek Hooyman. We missen hem vooral als persoon, maar hij vervulde ook veel taken voor de vereniging in het bestuur. Gelukkig hebben zich een aantal mensen gemeld die, met de twee zittende bestuursleden, zin hebben om samen het bestuur van handbalvereniging Actief op te pakken.

Steun de club zaterdag 29 mei door uw tuin te verfraaien met prachtige lavendel. Als u niet in de gelegenheid bent de lavendel zelf te halen: het kan ook worden bezorgd. Hiervoor kunt u mailen naar lavendelactieactief@gmail.com .

Lavende Actie Actief Paterswolde